1957. március
1957.

március 1.

Megjelenik a kormány határozata az államigazgatás egyes ágazatainak vezetőiről. Münnich Ferencet a fegyveres erők és közbiztonsági ügyek, Rónai Sándort a kereskedelmi ügyek vezetése alól felmentik. Ugyanakkor az MFMPK Biszku Bélát a belügyek, Doleschall Frigyest az egészségügyek, Kállai Gyulát a művelődésügyek, Révész Géza altábornagyot a honvédelmi ügyek vezetésével megbízza. május 9.

  1957.

  március 3.

  Jeruzsálemben Zeev Eckstein zsidó ultranacionalista a nyílt utcán lelövi Kasztner Rezsőt, aki 1944 nyarán az SS-szel kötött alku eredményeként az ún. Kasztner-vonaton 1685 zsidót juttatott ki a németek által megszállt Mo-ról, s akit e megállapodás miatt egy izraeli bíróság 1955-ben bűnösnek talált. 1958. január 17. — Kasztner tizenkét nappal később belehal sérüléseibe.

   1957.

   március 5.

   Ülést tart az MSZMP IIB. A testület számára készített előterjesztés javasolja, hogy 15-20 „reakciós papot” tartóztassanak le; az intézkedés fő célja, hogy a katolikus egyházat mint a „magyarországi reakció fő képviselőjét” elszigetelje a „hatalomhoz lojálisabb egyházaktól”.