1975. július
1975.

július 3.

Az M7-es autópálya Székesfehérvár és Balatonvilágos közötti szakaszának átadásával teljes gyorsforgalmi összeköttetés létesül a főváros és a Balaton között.1

  1. 1) 1964-ben helyezték forgalomba az M1–M7 közös bp-i szakaszát, majd 1966-ban a bal pályát építették meg Martonvásárig; 1971-re folytatták a bal pályát a Martonvásár és Zamárdi közötti szakaszon. 1972–1975-ben a jobb pálya is elkészült Törökbálint és Balatonaliga között.

1975.

július 4.

Bp-en összeül az újonnan választott Országgyűlés. Megválasztják az Ogy tisztségviselőit, az ET tagjait és elnökét. Az ET elnöke Losonczi Pál, az Ogy elnöke Apró Antal. — Megalakul az új kormány. A Minisztertanács elnöke Lázár György; miniszterelnök-helyettesek: Aczél György, Borbándi János, Havasi Ferenc, Huszár István, Szekér Gyula. Belkereskedelem Szurdi István; belügy Benkei András; egészségügy Schultheisz Emil; építésügy és városfejlesztés Bondor József; honvédelem Czinege Lajos; igazságügy Korom Mihály; kohó- és gépipar Nemeslaki Tivadar; könnyűipar Keserű Jánosné; közlekedés- és postaügy Rödönyi Károly; kulturális miniszter Orbán László; külkereskedelem Bíró József; külügy Puja Frigyes; mezőgazdaság és élelmezésügy Romány Pál; munkaügy Karakas László; nehézipar Simon Pál; oktatásügy Polinszky Károly; pénzügy Faluvégi Lajos. Az OTh elnöke Huszár István. — Az MNB új elnöke László Andor helyett Tímár Mátyás.