1967. április

Ülést tart az MSZMP PB. A testület a kongresszusi állásfoglalás nyomán ismét megtárgyalja a népesedési helyzet alakulását, amelyhez az előterjesztést a KB TKKO készítette. „…a nők egészségének védelme, a terhesség-megszakítás nem kívánt gyakorlatának csökkentése érdekében (…) megtörtént az intézkedés a korszerű, szájon keresztül szedhető fogamzásgátló szer termelésére és forgalomba hozatalának előkészítésére. Az Infecundin néven szereplő gyógyszer a szükséges mennyiségben rendelkezésre áll, és forgalomba hozatala április 15-én megtörténhet.” április 28.

    Ülést tart az MSZMP KB. A testület időszerű nemzetközi kérdésekről, az ogy-i képviselői és a tanácsi választásról tanácskozik, és dönt szervezeti és személyi kérdésekről. Cseterki Lajos elmozdítják titkári posztjáról. Aczél Györgyöt a KB titkárává választják.1 1970. november 28. Javaslatokat fogadnak el állami tisztségek betöltésére. április 14.

    1. 1) Titkárként Aczél felügyelte a KB Tudományos, Közoktatási és Kulturális Osztályát, amelyet 1966 végétől Óvári Miklós vezetett.

    Az Ogy ülésén megalakul az új kormány. A Magyar Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány elnöke Fock Jenő; helyettesei: Apró Antal, Fehér Lajos, Ajtai Miklós, Tímár Mátyás. Belkereskedelem Szurdi István; belügy Benkei András; egészségügy Szabó Zoltán; építésügy és városfejlesztés Trautmann Rezső; honvédelem Czinege Lajos; igazságügy Korom Mihály; kohó- és gépipar Horgos Gyula; könnyűipar Nagy Józsefné; közlekedés- és postaügy Csanádi György; külkereskedelem Bíró József; külügy Péter János; mezőgazdaság és élelmezésügy Dimény Imre; munkaügy Veres József; művelődésügy Ilku Pál; nehézipar Lévárdi Ferenc; pénzügy Vályi Péter; az OTh elnöke Párdi Imre; az OMFB elnöke Kiss Árpád.