1959. november
1959.

november 1.

Kádár János felszólal a bp-i pártértekezleten. Kádár cáfolja, hogy az utóbbi időben 31 embert kivégeztek volna, és hogy egész sor 18 éven aluli fiatal börtönben várja a kivégzést. — A cáfolt névsorok Nyugatra juttatásáért Pákh Tibor jogászt súlyos börtönbüntetésre ítélik.

    1959.

    november 10.

    A Rákosi-ügy vizsgálatára kiküldött bizottság nevében Kiss Károly írásbeli jelentést tesz az MSZMP PB-nek. „Rákosi egészségi állapotára való tekintettel az ő ügyével való foglalkozást le kell venni [a kongresszus] napirendjéről. A hazatérésére vonatkozó kérelmét változatlanul el kell utasítani, fenntartva a személyére vonatkozó korábbi határozatot.” november 20.

      Ülést tart az MSZMP KB. A KB „tudomásul veszi a Rákosi Mátyásról szóló beszámolót, és úgy dönt, Rákosi maradjon jelenlegi tartózkodási helyén [Krasznodarban], és a továbbiakban is a PB fogalalkozzon a vele kapcsolatos kérdésekkel”. 1960. június 3. — A KB megbízza a PB-t, hogy a továbbiakban is foglalkozzon Dögei Imre ügyével. 1960. január 12. — Dobi Istvánt, kérésére, felveszik az MSZMP-be.