1990. március
1990.

március 14.

Megkezdődik a régi Országgyűlés utolsó ülése. — Az utolsó ülésnapon képviselők elfogadják az 1945 és 1963 között lefolytatott törvénysértő perek ítéleteinek semmissé nyilvánításáról (1990: XXVI. tc.), valamint a magyar állampolgárságtól megfosztó határozatok megszüntetéséről (1990:XXVII. tc.) szóló törvényjavaslatokat.

    Az IMF igazgatótanácsa jóváhagyja a Mo-nak nyújtandó 206 millió dolláros készenléti hitelt. — A döntés előfeltétele annak, hogy az Európai Közösségek és más nyugati államok folyósítsák a magyar gazdaság támogatására megígért hiteleket, illetőleg hogy Mo hozzájusson a szükséges bankhitelekhez.

      Nyilvánosságra hozzák az úgynevezett Duna-gate ügy kivizsgálására a belügyminiszter által létrehozott ad hoc bizottság jelentését. A bizottság, miután a vizsgálat idején az SZDSZ és a Fidesz által tett feljelentéshez mellékelt dokumentumokat tartalmazó dossziék már nem voltak fellelhetők, a napi jelentések és személyes meghallgatások alapján arra a következtetésre jut, hogy a BM III/III. Csoportfőnökség még 1989 végén is operatív módszerekkel gyűjtötte az információkat az SZDSZ, a Fidesz és más pártok tevékenységéről, mégpedig nem az ellenzéki pártok és vezetőik védelme, hanem kapcsolatrendszerük és terveik feltárása érdekében.