1989. március
1989.

március 24.

Grósz Károly, az MSZMP főtitkára munkalátogatást tesz a Szu-ban. — Grósz tárgyal Mihail Gorbacsovval, az SZKP KB főtitkárával és Nyikolaj Rizskov miniszterelnökkel. Gorbacsov Grósz Károly értésére adja, hogy helyteleníti a szovjet katonai erők 1956-os mo-i és 1968-as csehszlovákiai intervencióját, és kijelenti: szavatolni kell, hogy a szocialista országok belső ügyeinek megoldásakor ne alkalmazzanak külső erőt. Szovjet részről megértéssel fogadják azt a javaslatot, hogy a kereskedelmi forgalomban térjenek át a dollárelszámolásra, világpiaci árakon.

    Az MSZDP alapító tagjainak többsége nyilatkozatban határolja el magát „a párt vezetését önhatalmúlag kisajátító szűk csoporttól”, amely a tagság megkérdezése nélkül folytat tárgyalásokat az MSZMP-vel, s azzal együtt ünnepelte meg március 15-ét. Bejelentik, hogy megkezdik a párt újjászervezését, a párt elnökeként Révész Andrást ismerik el.

      Az Mt létrehozza a Tudományos Kollégiumot (elnöke Pozsgay Imre államminiszter) és a Gazdaságpolitikai Kollégiumot (elnöke Medgyessy Péter miniszterelnök-helyettes). — Az Mt törvénytervezeteket vitat meg a bizalmatlansági indítvány, a bizalmi szavazás és a népszavazás intézményének bevezetéséről. — Nyilvánosságra kerül, hogy a kormány autópálya-használati díj bevezetését tervezi. április 1.