1988. szeptember
1988.

szeptember 12.

Pozsgay Imre államminiszter fogadja a Fidesz képviselőit. — Pozsgay kijelenti, hogy az alternatív szervezetek és az MSZMP közötti esetleges tárgyalások során az ellenzéki szervezetek két területen ne várjanak kompromisszumot: az egyik kérdéscsoport 1956 és Nagy Imre, a másik pedig a szövetségi kapcsolatok kérdése.

    Németh Miklós, az MSZMP KB titkára kijelenti: a magyar gazdasági program sarkalatos pontja a tulajdonviszonyok átalakítása. Ennek lényege a társadalmi tulajdon működőképes formáinak kifejlesztése, a magán- és az egyéni tulajdon egyenjogúságának megteremtése.

      Bp-en az Országház előtt tüntetést rendeznek a bős–nagymarosi vízlépcső építése ellen; a megmozduláson mintegy húszezren vesznek részt. — A tüntetők Grósz Károlynak és Straub F. Brúnónak címzett petíciót adnak át, hangsúlyozva: a vita demokratikus rendezése egy megújuló politikai konszenzus alapja lehet. szeptember 20. A Csehszlovákiai Magyar Kisebbség Jogvédő Bizottsága dokumentumban tiltakozik a vízlépcsőrendszer építése ellen.