1988. július
1988.

július 26.

Amerikai látogatása utolsó állomásán, Washingtonban tárgyal Grósz Károly. július 27. Grósz találkozik George Shultz külügyminiszterrel, valamint a Világbank és a Nemzetközi Valuta Alap vezetőivel. A sajtótájékoztatón Grósz kijelenti: Mo-on az egypártrendszer fenntartása nem elvi kérdés, de a politikai pluralizmust az egypártrendszer keretén belül is meg lehet teremteni. „1956-os magatartásáért Nagy Imrét a magyar kormány nem rehabilitálja, mert megsértette a magyar alkotmányt.”

    A SZOT Elnöksége az Mt-hez intézett levelében kifogásolja, hogy a kormány a költségvetési hiány mérséklése érdekében a lakosságtól követel újabb erőfeszítéseket. A szakszervezetek sérelmezik, hogy a tömegeket érintő ár- és kamatemelések előtt nem kérték ki a véleményüket. július 28.

      A Csehszlovákiai Magyar Kisebbség Jogvédő Bizottsága a magyar kormányhoz intézett levelében tiltakozik a magyar politikai vezetésnek, személy szerint Grósz Károlynak, az Mt elnökének és Várkonyi Péter külügyminiszternek 1988 tavaszán különböző fórumokon tett s a csehszlovák nemzetiségi politikát dicsérő kijelentései ellen, s felkéri a magyar kormányt, hogy ne tegyen „a valóságnak ellentmondó kijelentéseket, amelyek csak tovább ronthatják a magyar kisebbség helyzetét”.