Dr. Locsmándi Béla

1948. december 13-án születtem Sopronban.
Középiskolai tanulmányaimat a gyori Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumban végeztem, ahol 1967-ben érettségiztem. A katonai szolgálat után 1970-ben kezdtem meg egyetemi tanulmányaimat a Pécsi Állam- és Jogtudományi Egyetemen és ott államvizsgázva szereztem meg jogi diplomát 1975-ben, 1979-ben ügyvédi, jogtanácsosi szakvizsgát tettem.

Az egyetem elvégzése után Budapesten, az államigazgatásban kezdtem dolgozni:

– A XI. kerületi Tanács VB Igazgatási Osztályán, majd a Pest megyei Tanács VB járási Hivatalnál mint jogügyi foeloadó dolgoztam.

– 1979-tol a Pest megyei tanács mezogazdasági Osztályán szakjogászaként szövetkezetek, vállalatok törvényességi felügyeleti vizsgálatának vezetése és a vizsgálat anyagának elemzése képezte munkámat. Esetenként részt vettem kiemelt minisztériumi vizsgálatokban, és azok jogi szempontú elemzésében.

– 1981-tol a Kiskereskedok Országos Szervezeténél 1988-ig a Jogi és Igazgatási Foosztály vezetojeként dolgoztam. 1988-túl 1991-ig a Szervezet elnökhelyetteseként az érdekképviseletet átfogó tevékenysége és irányítása volt a feladatom, különös tekintettel a gazdasági szférában, a kereskedelmi jog területén igényelt változtatások elokészítésére. (pl. egyéni vállalkozásokról szóló tv. dereguláció stb.)

– 1991. június 22-tol az Ipari és Kereskedelmi Minisztérium fotitkáraként dolgoztam. Szakmai felügyeletem alá tartoztak a minisztérium funkcionális foosztályai, melyek a tárca közigazgatási és szakmai szempontú tevékenységét egyaránt végezték.

– 1993. december 10-tol 1994. július 15-ig az Ipari és Kereskedelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam. Feladatomat képezte az ágazatot érinto minisztériumi, illetve kormányzati döntések meghozatalának elokészítése, az ágazatot érinto végrehajtás irányítása.

– 1995. május 30-tól 1996. február 15-ig a Képcsarnok Rt. Vezérigazgatójaként dolgoztam.

– 1996-ban lettem a Budapesti Ügyvédi Kamara tagja, a Tóth & Társa Ügyvédi Iroda tagjaként végzem az ügyvédi tevékenységet. Ügyvédi munkámban jelentosebb részt képviselnek az alábbi területek: munkajog, társasági jog, szerzoi jog, gazdasági bünteto ügyekben való eljárás.

– Nős vagyok: feleségem tanárnő, egy gyermekünk van: egyetemi hallgató.

1918–2000